Kształtowanie kompetencji z obszaru inteligencji emocjonalnej w procesie sukcesji współczesnych przedsiębiorstw rodzinnych  – 30 listopada 2023 r.

Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości im. Prof. Jerzego Dietla zaprasza na czwarte seminarium dla przedsiębiorstw rodzinnych

Spotkanie odbędzie się 30 listopada 2023 r. o godz. 13.00, w siedzibie Fundacji przy ul. Piotrkowskiej 86

W programie:

• Przedsiębiorstwa rodzinne w polskiej gospodarce narodowej
  • Istota i specyfika przedsiębiorstw rodzinnych
  • Znaczenie sukcesji w polskich przedsiębiorstwach rodzinnych
  • Kompetencje menedżerskie współczesnych sukcesorów
  • Rola kompetencji z obszaru inteligencji emocjonalnej sukcesorów
  • Model kształtowania kompetencji z obszaru inteligencji emocjonalnej sukcesorów w procesie sukcesji przedsiębiorstw rodzinnych

Wykład wygłosi

Dr hab. Mariola Dźwigoł-Barosz, prof. Politechniki Śląskiej

Posiada ponad 10 letnie doświadczenie w zarządzaniu małymi i średnimi przedsiębiorstwami (w tym przedsiębiorstwami rodzinnymi). Pełni funkcję doradcy do spraw personalnych i prawa pracy w małych i średnich przedsiębiorstwach. Autorka i współautorka systemów wynagradzania, motywacyjnych, regulaminów organizacyjnych i profili kompetencyjnych. W badaniach naukowych koncentruje się głównie na kompetencjach menedżerskich oraz ich doskonaleniu, jak również przedsiębiorstwach rodzinnych ze szczególnym uwzględnieniem procesu sukcesji i kompetencji sukcesorskich.

Seminarium poprowadzi

Prof. dr hab. Jan Jeżak

Przewodniczący Rady Fundacji

Udział bezpłatny po wcześniejszym zgłoszeniu. Formularz zgłoszeniowy jest dostępny tutaj