Konferencja on-line „Ochrona danych osobowych – wyzwania 2021”, 27 stycznia 2021 r.

Ośrodek Enterprise Europe Network przy Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości jest patronem konferencji „Ochrona Danych Osobowych – Wyzwania 2021”, która odbędzie się on-line 27 stycznia 2021r., w przeddzień Europejskiego Dnia Ochrony Danych Osobowych. Organizatorem wydarzenia jest Lubasz i Wspólnicy  Kancelaria  Radców Prawnych sp. K.

Konferencja została objęta honorowym patronatem Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Konferencja ma charakter otwarty, a udział w niej jest bezpłatny. Zorganizowano ją w ramach cyklu edukacyjnego dla przedsiębiorców „Rzeczowo o Prawie”, a jej celem jest upowszechnianie wiedzy na temat aktualnych zagadnień związanych z ochroną danych osobowych. W programie są trzy panele dyskusyjne, w których wezmą udział uznani eksperci zajmujący się od lat ochroną danych osobowych.

Panel I „Główne wyzwania dotyczące stosowania RODO w 2021 r., ze szczególnym uwzględnieniem transferów danych osobowych do państw trzecich”

Panel II „Legislacja sztucznej inteligencji i jej wpływ na ochronę danych osobowych”

Panel III „Wpływ projektów rozporządzenia e-Privacy oraz ustawy Prawo komunikacji elektronicznej na ochronę danych osobowych”

Panele poprowadzą:

• dr Edyta Bielak-Jomaa – była Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (w latach 2015 – 2019),
  • dr Dominik Lubasz – radca prawny, wspólnik zarządzający w Kancelarii Lubasz i Wspólnicy, redaktor naukowy i autor wielu publikacji, w tym z zakresu ochrony danych osobowych,
  • mec. Witold Chomiczewski – radca prawny, wspólnik w Kancelarii Lubasz i Wspólnicy, autor licznych publikacji, w tym z zakresu ochrony danych osobowych.

Więcej informacji i zapisy TUTAJ

Zapraszamy do rejestracji i do udziału w konferencji.