Spotkania kooperacyjne „Transformacja cyfrowa” (AI, VR i AR), Liverpool, 27 czerwca 2018r.

Regionalny Ośrodek Enterprise Europe Network przy Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości zaprasza na wydarzenie Digital Transformation, w ramach International Festival of Business (IFB), poświęcone innowacjom z dziedzin wirtualnej rzeczywistości (VR), rozszerzonej rzeczywistości  (AR) oraz sztucznej inteligencji (AI). Wiodący eksperci z przemysłu przedstawią w serii seminariów, co tematyczne technologie mogą zaoferować małym i średnim przedsiębiorstwom (MŚP) z takich sektorów jak opieka zdrowotna, produkcja, edukacja, sektor spożywczy, przemysły kreatywne, turystyka. Organizatorem spotkań jest International Trade Services North West w Manchesterze, ośrodek Enterprise Europe Network North West UK.

Miejsce: Exhibition Centre Liverpool

Kryteria wyboru uczestników

Grupa 1

– MŚP o ponad 2-letnim stażu

– działające w sektorach: sprzedaż, opieka zdrowotna, produkcja, edukacja, przemysły kreatywne, turystyka, żywność i napoje

– poszukujący źródeł nowych technologii AR/AI/VR dla swoich biznesów

– mające zdolności finansowe do zakupu produktów/usług

Grupa 2

– rozwijające innowacyjne technologie AR/AI/VR

– technologie mające zastosowanie w sektorach: sprzedaż, opieka zdrowotna, produkcja, edukacja, przemysły kreatywne, turystyka, żywność i napoje

Grupa 3

– inwestorzy w technologie AR/AI/VR

– mające zdolności finansowe i odpowiednie akredytacje.

Zaproszenie kierowane jest również do innych organizacji, takich jak agencje rządowe, stowarzyszenia handlowe, duże organizacje/wielonarodowe, uczelnie, publiczne i prywatne instytuty badawcze.

Dofinansowanie

Firmy zagraniczne mogą ubiegać się o grant do ₤250 na pokrycie kosztów lotów i zakwaterowania. Wysokość grantu zależy od lokalizacji uczestnika. Formularz aplikacji o grant do pobrania tutaj.

Więcej informacji o programie wydarzenia i rejestracja online na stronie:

Termin rejestracji: do 9 czerwca 2018r.

Formularz zgłoszeniowy

Firmom z regionu łódzkiego udzielamy wsparcia w przygotowaniu profili kooperacyjnych i rejestracji. Kontakt: tel. 42 630 36 67, fundacja@frp.lodz.pl