Spotkania kooperacyjne na Forum biotechnologii przemysłowej i bioekonomii IFIB 2018, Turyn, 27 – 28 września 2018r.

8 edycja Międzynarodowego forum biotechnologii przemysłowej i bioekonomii – IFIB 2018 to warsztaty organizowane przez Assobiotec – Włoskie Stowarzyszenie Rozwoju Biotechnologii wraz z Innovhub – SSI, Włoskim Klastrem Zielonej Chemii SPRING, regionem Piemont i Uniwersytetem Turyńskim. Tematem Forum jest biotechnologia, jako dostawca zasobów dla przemysłu. Forum złożone będzie z konferencji, spotkań partnerskich i sesji posterowych. Zorganizowane panele dyskusyjne poświęcone będą specyficznym podsektorom biotechnologii przemysłowej, takim jak m. in. rolno-spożywczy, energia, polityki środowiskowe. Udział wezmą międzynarodowi mówcy reprezentujący kluczowych graczy w tych sektorach. Warsztaty obejmą również sesje poświęcone inwestycjom oraz przeznaczone dla klastrów.

Podczas Forum ośrodek Enterprise Europe Network przy Izbie Przemysłowo-Handlowej w Turynie organizuje dwudniowe spotkania kooperacyjne dające szansę uczestnikom poznania potencjalnych partnerów podczas uprzednio umówionych rozmów dwustronnych. Ich celem jest nawiązanie współpracy w zakresie badań, transferu technologii i biznesu.

Sektory tematyczne:- bioekonomia i gospodarka obiegu zamkniętego- energia i środowisko- przemysły biotechnologiczne- przemysł rolno-spożywczy- biotechnologia morska

Udział w spotkaniach jest bezpłatny. Dalsze informacje oraz rejestracja online (do 15 września 2018r.) na stronie:

Ośrodek Enterprise Europe Network przy Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości jest partnerem spotkań. Udzielamy wsparcia w przygotowaniu oferty/zgłoszenia firmom z regionu łódzkiego. Kontakt: tel. 42 630 36 67, fundacja@frp.lodz.pl