Promoting Circular Economy in the Food Supply ChainPromocja modelu obiegu zamkniętego w łańcuchu dostaw żywności |
|
Realizacja: wrzesień 2019 – sierpień 2022
Cel projektu:
Upowszechnienie modelu gospodarki w obiegu zamkniętym w łańcuchach dostaw produktów rolno-spożywczych w warunkach wolnego rynku.
Konsorcjum projektu:
- The University of Sheffield -Wielka Brytania – koordynator
- Południowo-Wschodnie Europejskie Centrum Badawcze – SEERC – Grecja
- Universitá Degli Studi Di Napoli Parthenope – Włochy
- Uniwersytet Łódzki – Polska
- Regather Co-Operative – Wielka Brytania
- Proteg SpA – Włochy
- Solagri Soc. Coop. – Włochy
- Nefeloudis – Grecja
- Fundacja Rozwoju Przedsiębiorczości w Łodzi – Polska
- Instituto Nacional De Tecnologia Agropecuaria – Argentyna
Rola Fundacji:
Organizacja wizyt studyjnych, staży dla trzech doktorantów z The University of Sheffield oraz Universitá Degli Studi Di Napoli Parthenope w przedsiębiorstwach z branży rolno spożywczej
Projekt realizowany w ramach Programu Ramowego Unii Europejskiej HORIZON 2020, Marie Skłodowska Curie Actions