ITMC2017 - 6. edycja międzynarodowej konferencji nt. inteligentnych tekstyliów i masowej indywidualizacji, Gandawa, 16 - 18 października 2017r.

Data publikacji: 2017-09-25

Konferencja ITMC2017 jest przeznaczona dla różnych branż i dyscyplin związanych z przemysłem tekstylnym. To interdyscyplinarne podejście jest kluczem do maksymalizacji potencjału i rozwoju materiałów i narzędzi tekstylnych do różnych zastosowań. Konferencja zamierza w pełni wykorzystać ten potencjał i być katalizatorem do tworzenia korzystnej synergii pomiędzy projektantami, producentami, dostawcami i użytkownikami końcowymi ze wszystkich sektorów.

W pierwszych dwóch dniach konferencji inspirujący mówcy z przemysłu, uczelni wyższych, instytucji rządowych i społecznych pokażą, gdzie można szukać szans i wyzwań. Przedstawią najnowsze osiągnięcia naukowe i technologie, globalne statystyki, innowacje wynikłe ze współpracy, polityki, edukacji i szkoleń. Zastosowane będą nowe narzędzia IT do większej interakcji mówców z uczestnikami.

18 października odbędzie się Salon Inteligentnych Tekstyliów, gdzie uczestnicy zaprezentują swoje prototypy (http://www.smarttextilessalon.com)

Termin rejestracji online mija 5 października. Więcej informacji o konferencji, jej miejscu i zakwaterowaniu na stronie http://www.itmc.ugent.be

Kontakt do sekretariatu ITMC2017: ITMC@ugent.be