B2B Wood Meetings 2018 – spotkania kooperacyjne dla branży przetwórstwa drewna, 12 – 13 września 2018r, Poznań

Ośrodki Enterprise Europe Network wraz z Międzynarodowymi Targami Poznańskimi zapraszają przedsiębiorców na pierwszą edycję spotkań kooperacyjnych „B2B Wood Meetings 2018”, które odbędą się 12-13 września w Poznaniu podczas targów DREMA 2018 – http://www.drema.pl (11-14 września 2018).

Rejestracja na spotkania kooperacyjne jest możliwa poprzez stronę internetową: https://b2b-wood-meetings-2018.b2match.io/home

do 30 sierpnia 2018r.

Spotkania i targi dedykowane są przedsiębiorstwom i instytucjom badawczym działającym w branżach:

• Przetwórstwo drewna (wyroby i usługi)
  • Produkcja maszyn i urządzeń oraz narzędzi do obróbki drewna
  • Handel materiałami drzewnymi, drewnem okrągłym
  • Badania naukowe, certyfikacja, usługi projektowe, doradztwo

Spotkania kooperacyjne to doskonała okazja do poznania potencjalnych partnerów i podwykonawców. 30-minutowe osobiste spotkania odbywają się drugiego i trzeciego dnia trwania targów 12-13 września 2018.

Edycja targów DREMA 2017 była bardzo udana – na powierzchni wystawienniczej 23.600 m2, zaprezentowało się ponad 380 wystawców, a teren MTP odwiedziło łącznie 15.800 uczestników bloku targów DREMA, FURNICA i SOFAB. Tegoroczna edycja targów DREMA zajmie aż 7 pawilonów i teren otwarty, a w targach wezmą udział liderzy rynku z 25 krajów, którzy zaprezentują innowacyjne maszyny, nowoczesne technologie i oryginalne rozwiązania dla przemysłu drzewnego, meblarskiego i stolarskiego.

Targi DREMA są wymieniane jako jedno z 15 światowych wydarzeń branżowych rekomendowanych do uczestnictwa przez firmy z branży producentów maszyn i urządzeń do obróbki drewna zrzeszonych w stowarzyszeniu EUMABOIS – European Federation of Woodworking Machinery Manufacturers – http://www.eumabois.com/. W związku z tym należy spodziewać się obecności wielu firm z zagranicy.

Firmom z regionu łódzkiego bezpłatną pomoc w przygotowaniu profili oferuje Ośrodek Enterprise Europe Network przy Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości w Łodzi, oficjalny partner spotkań.
Kontakt: tel.: + 42 630-36-67; e-mail: fundacja@frp.lodz.pl